Sweetness
THE SWEETNESS
Dashboard | Follow
Suasana baru ;)
Bismillah. Alhamdulillah. Setakat ni, den boleh belajar dengan tenang di kelas 4 Irsyad. Cuma, kadang kadang tu ada lah juga rasa rindu kat Izzah and Syahira. Rindu nak belajar bersama sama mereka. Huhu. Tapi, tak tau lah mereka rindu den ke tak. Hmm. Tahun ni, memang den dapat perkara yang baru je semua. Bio Fizik Kimia bahasa baru. Kelas baru. Kawan baru. Cikgu baru. Semuanya baru. And semuanya berubah. Sekarang ni, den belajar untuk berubah menjadi baru. Belajar untuk berpisah dengan Izzah dan Syahira. Belajar di kelas 4 Irsyad tanpa Izzah dan Syahira. Hati den rasa sangat berat hati nak berpisah dengan mereka. Harap harap tahun depan dapat sama kelas dengan mereka. Amiin~ Insya-Allah. Tapi kan, yang den tak puas hati nya, budak budak selain kelas Irsyad and Islah semua pandang lain macam kat den and budak budak Irsyad and Islah. Mereka cakap mereka tak layak kawan dengan kami. Siapa yang cakap macam tu? Kami tak ada pun cakap begitu kat mereka. Mereka yang merasa rendah diri sangat. Den memang rasa kecik hati sangat sangat apabila mereka berkata begitu kat den. Apabila den masuk kelas mereka, mereka layan den macam den ni orang asing. Asing sangat ke den sampai tak boleh masuk kelas mereka? :'( Memang lah den dapat 9A dalam PMR 2011. Den rasa den dapat 9A pun bukan sebab den pandai. Sebab 9A ni Allah yang beri kepada den. Sebelum PMR den bukannya bersedia sangat. Seriously den tak bersedia untuk menduduki exam PMR. Sebab banyak perkara yang mengganggu den. Sangat sangat banyak gangguan. And I tak confident pun ana dapat 9A. Tapi, I banyak banyak buat solat hajat, solat sunat, baca Yaasin and den minta izin Allah dulu untuk dapatkan 9A ni. Alhamdulillah, akhirnya Allah izinkan. Den sangat sangat lah bersyukur. And sekarang ni, den sedang cuba untuk bersabar menerima kata kawan kawan ku yang agak menyakitkan hati den. Agak menyakitkan. Memang betul kata cikgu Azmah, Form 4 ni banyak dugaan yang perlu hadapi. Sangat banyak. Teramat lah banyak :'( And I benci berada dalam keadaan ni. Tapi, nak buat macam mana, segalanya sudah berlaku. Segala yang berlaku pasti ada hikmahnya :'(

 Tumblr_ldnx9fyrd71qc6d3ko1_500_large
Not some days and at home only, 
but EVERYDAY and EVERYWHERE !!




Posted at 10:34 PM | 0 comments

|
say hai


Navigation


About Links Entries


Scream here



Credits

Penat-lelah by : Speaking Bunny
Basecode by : Alia L.Joe's
Tutorial : Jaja
Background : Encik Google

quotes for you


Sad Song



kepada awak