Sweetness
THE SWEETNESS
Dashboard | Follow
19th May :')
Alhamdulillah. Already 21 yrs old. Tua dah haha. All the best dear self. 
Be strong and keep moving on. 3 more yrs to go for degree life inshaAllah. 
Hope I can do my best in this field. 
Doa yang baik2 please untuk saya. 
Thank you for all the wishes and du’a on my birthday. 
Jazakumullah khairan jazaa’. 
Sekarang tengah final exam untuk sem 2, tahun pertama. 
Doakan saya supaya dapat pass semua paper dengan cemerlang. InshaAllah :)


Posted at 10:27 PM | 0 comments
Perjalanan 2015
Bismillahirrahmanirrahim.

Apa khabar semua? Dah berhabuk bersawang dah blog ni. Hmm. Bila buka balik blog ni, teringat sekolah menengah. Sebab, time sekolah menengah, selalu jugak lah buka blog ni. Hati teragak agak nak tulis sesuatu. Sebab, kat blog ni, sesiapa je boleh baca. Kang, tersalah tulis, mahu tak kena bahan kat sekolah. Hmm. Rindu sekolah menengah pun ada jugak. Hmm. Cuma, aku rasa, banyak kenangan pahit je kat situ. Nak buat macam mana, salah sendiri yang nak kenangan pahit tu. Terpaksa lah lalui.

K. Nak cerita, Tahun 2015 ni, still study at CFS IIUM, Petaling Jaya. Course Allied Health Science. Dua tahun tau foundation. Sebab tak lepas test BI time mula mula masuk dulu. Hewhew. So, bulan 5 tahun 2016 baru habis foundation, then bulan 9 camtu, masuk degree kat kampus IIUM, Kuantan, Pahang. Sekarang ni, tengah cuti sem, dari bulan 10 haritu, sampai awal bulan 1 ni InsyaAllah. Then, masuk sem3 untuk tahun kedua asasi kat CFS IIUM, PJ. Sekarang ni memang duduk rumah je lah, spend time dengan family, dengan cikgu cikgu PASTI. Hik hik.

K. Nak inform, 12.September.2015 hari tu, Alhamdulillah kakakku (bakal doktor)  yang study kat India tu dah selamat diijabkabulkan. Kakak sulung, tapi anak kedua dalam family. Yang paling sulung sekali, abang, belajar kat UIA, Gombak. Tapi tak pernah pun datang melawat adik yang dekat PJ nih. Hikss. K. Tu puteri pertama, dah selamat. Yang puteri kedua ni, bila lagi? Ngeheheh. InsyaAllah dah habis degree nanti. Doakan lah yang bebaik yer.

Tu je lah setakat ni. Semoga kalian sentiasa dirahmati dan dimurahkan rezeki. Doakan yang bebaik yer. Tataaa ;)

Posted at 9:59 PM | 3 comments
2015
Bismillahirrahmanirrahim.
Allah Allah Allah Allahu Akbar.

New year.
New me.
New story.

I think 2014, tahun yang amat amat teramat lah susah bagi aku. Rasa macam, terlalu banyak asam garam, pahit manis, yang telah aku lalui pada tahun 2014. Bermula dari awal tahun hari tu, aku bertekad untuk melupakan kisah silam aku di sekolah. Waktu aku jahil dulu T.T Ya Allah, rasa nak menangis bila ingat waktu jahiliyah aku T.T Teruknya aku dulu.Menangis dalam hati je lah. Hanya Allah sahaja yang tahu perasaan aku. Akhir tahun 2013 lagi lah, betapa hancur luluh hati aku. Hanya kerana manusia. Astaghfirullah. Betapa lemahnya aku. Astaghfirullah. Betapa murahnya aku. Astaghfirullah. Hmm. Takpelah. Itu cerita dalam buku lama. Sekarang, kita buka buku baru.

Aku ingin memohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki kepada semua watak yang ada dalam buku lama aku. Berjuta juta minta maaf ingin kupohon dari kalian. Sesungguhnya, aku hanya manusia biasa. Bukan malaikat mahupun wali Tuhan. Ampunkan daku. Aku tak kuat macam wanita di zaman Rasulullah dulu. Aku hanya wanita akhir zaman yang terlalu banyak melukakan hati manusia manusia di bumi ini T.T Aku minta maaf. Aku amat mengharapkan kemaafan dari kalian.

Aku juga ingin berterima kasih kepada insan insan yang banyak membantu serta memberi sokongan dalam hidup aku. Syukran jiddan. Semoga Allah memberkati hidup kalian. Aamiin.

Sekian, terima kasih.

Posted at 10:57 PM | 0 comments
RAYA 2014
Allah
Bismillahirrahmanirrahim :)

Facebook

Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)
K first,
nak minta maaf kepada
ibu ayah, abang, kakak, adik-adik,
pakcik makcik, sepupu sepapat, saudara-mara,
sahabat handai, kawan-kawan, teman-teman,
dan semua yang mengenali insan kerdil ini.
Assiif jiddan if ana ada tersilap bicara, tersalah laku, 
terburuk sangka, tersalah sangka dan terbuat perkara-perkara yang
menyakitkan hati kalian.
Assiif jiddan 'alaa kulli hal.
Kosong kosong, ye!
Semoga umur kita diberkati oleh-Nya serta dimurahkan rezeki.
In shaa Allah.

Taqabbalallahu minna wa minkum.
Kullu 'am wa antum bikhair.

Selamat Hari Raya 'Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin

Sesiapa yang nak datang rumah, dipersilakan.
Sebelum tu, bagitau dulu. Hihi :)

#prayforgaza
#prayforislam

Posted at 6:37 PM | 0 comments
The Result.
Xxx

Alhamdulillah.
Syukur ke hadrat Ilahi.
Tuhan Sekalian Alam.
Atas rezeki yang telah kuperoleh
pada tarikh 20 Mac 2014.
Iaitu 8A 3B.
3A+ 2A 3A- 3B+

Alhamdulillah.
Walaupun tak seberapa.
Walaupun tak mencapai target aku.
Tapi aku rasa bersyukur tidak terhingga.
Aku rasa cukup.
Kerana Allah lebih tahu apa yang tebaik untukku.

"Kalau kita tak dapat apa yang kita suka, 
sukalah apa yang kita dapat"

Alhamdulillah.
Terima kasih kepada ibu, ayah, abang, kakak, adik and my big family.
Kerana sentiasa memberikan sokongan.
Kerana sentiasa membantu.
Kerana sentiasa mendoakanku.
Thanks a lot!
Sayang you all.

In-your-face Poster "May allah bless your day and your life. ameen" #33775 - Behappy.me

Alhamdulillah.
Thank you to all my teachers, friends and bestfriends.
Because of all of you too.
I had got a good result.
Thank you for helping me.
Thank you for teaching me.
Thank you for giving me support and motivation.
Thanks a lot.
I appreciate it!

Pray

Lots of love,
Bintusiddiq.

Posted at 1:08 PM | 0 comments
Oh Ayah, Oh Ibu!
Bismillahirrahmanirrahim.
Allahu. 
Ampuni aku.
Ampuni kedua-dua ibu bapaku.
Kurniakanlah rezeki 
yang baik dan halal 
kepadaku dan kedua-dua ibu bapaku.
Bantulah kedua-dua ibu bapaku
untuk mencari rezeki.
Aku mohon Ya Allah.
Ampuni kami.
Permudahkanlah segala urusan mereka.
Aku mohon Ya Allah.
Amiin. Amiin. Amiin.
Yaa Rabb Al 'Aalamiin.


Value your parents
Love ibu ayah.

اللهم آمين
Amiin :)






Posted at 4:34 PM | 0 comments
Aku Minta Maaf
Say Bismillah - "Say Bismillah" Posters | IslamicArtDB.com

Ketika aku duduk bersendirian.
Aku selalu terkenang akan zaman persekolahan aku.
Zaman jahiliyah aku.
Terlalu banyak dosa yang aku lakukan.
Terutamanya dosa terhadap rakan-rakanku.
Dosa terhadap sahabat-sahabatku.
Dosa terhadap diriku sendiri.
Terlalu banyak. Sangat. Menggunung tinggi.

Jadi.
Sebelum terlambat.
Aku Nur 'Izzati Binti Sidek. Kelas 5 Irsyad [2013].
Ingin memohon berjuta-juta ampun dan maaf.
Daripada kalian semua. 
Rakan-rakanku. Sahabat-sahabatku.
Terutama sekali deskmate sebelah kanan dan kiri aku.
Rindu sangat kat dua orang budak ni ;'(
Terlalu banyak dosa dan salah aku terhadap mereka berdua ni.
Aku selalu sakitkan hati dua orang budak ni. Selalu. Always.
I'm sorry dear Sahabat. Really sorry.
Aku selalu pentingkan diri. Sangat. 
Maaf. Ana aasif jiddan. Ampunn.
Maafkan aku. Maafkan aku. Maafkan aku.
I'm Sorry.
Astaghfirullah Al Adzim.

Kepada rakan-rakanku yang lain.
Sama ada muslimin atau muslimat.
Sama ada yang rapat atau tak rapat.
Minta maaf sangat sangat.
I'm Sorry.

Kepada orang tu, kawan sejak darjah satu lagi.
Sorry. Really sorry.
Maaf atas segala salah dan silap.
Maaf atas segala buruk sangka.
Maaf atas segala kejahatan yang telah aku lakukan terhadap kau.
Maaf, maaf dan maaf yang tidak terhingga.
I'm Sorry.

Allahu.
Ampunkan aku. 
Astaghfirullah Al Adzim.
Aku mohon.
Ampunkan aku.
Serta kedua ibu bapaku.
Ampunkan kawan-kawanku juga.
Sahabat-sahabatku juga.
Semoga aku dan rakan-rakan yang lain
akan mendapat keputusan yang cemerlang
serta diberkati oleh-Mu.
Amiin Amiin Amiin Amiin 
Yaa Rabb Al 'Aalamiin.

Astaghfirullah.

Ya allah guide me

Astaghfirullah

Astaghfirullah | www.hashtaghijab.com

Blogger: Blogger Dashboard


Posted at 1:13 AM | 0 comments
Azam Tahun 2014 (:
Bismillah.
Sekejapnya dah 2014.
Cepat betul masa berlalu. Subhanallah.
Rasa macam baru je habis sekolah tadika.
Rasa macam baru je nak masuk darjah satu.
Rasa macam baru je nak kenal dia. Eh dia?
Okay tu cerita lain.
Back to the topic.

Azam tahun 2014.
Apa ek azam aku?
Okay first.
Semestinya nak jadi budak baikk.
Nak jaga diri ni betul betul.
Nak jaga hati ni betul betul.
Nak bersihkan hati ni betul betul.
Supaya hati ni tak disentuh oleh yang tidak berhak.
InsyaAllah.

Tapi aku kena kuat la.
Dalam dunia akhir zaman
yang semakin mencabar ni.
Memang kena kuat.
Tak boleh kalah dengan hasutan syaitanirrajiim.
Kena sentiasa ingat Allah dalam apa jua keadaan.
InsyaAllah. You can!
Usaha tangga kejayaan! (:

Believe in Allah
InsyaAllah. Dengan kehendak-Nya.

Real beauty is in hijab ❤️ modesty
I wanna be a good muslimah (:

♥
I wanna be like this (: Biiznillah. Amiin.

Posted at 9:38 AM | 1 comments
Feeling Better ;))
Alhamdulillah.
Setelah beberapa hari
aku susah hati.
Setelah beberapa hari
perkara yang aku taknak terjadi berlaku.
Setelah beberapa hari
hatiku tidak tenang.
Setelah beberapa hari
aku hilang semangat.
Aku berdoa, doa dan terus berdoa.

Akhirnya.
Aku kembali bersemangat.
Aku kembali ceria.
Aku kembali senyum.
Aku kembali happy.
Semua ini dengan izin-Nya.
Syukur. Alhamdulillah :D

I'm feeling better than yesterday.
Alhamdulillah.

"Tiada daya dan kekuatan melainkan dengan pertolongan Allah"


Posted at 9:37 AM | 0 comments
Ingat ni!
Apa guna 
dapat suami bermulut manis dan romantis 
jika belakang kita pun dia romantis dengan orang lain.

Baik dapat suami 
yang tidak pandai bermain dengan kata-kata 
tetapi hanya setia pada kita saja.

# Romantik itu perlu, 
tetapi biarlah diberi kepada yang hanya kepada HAKNYA. 
BUKAN beri kepada yang perlu. 
Kerana semua wanita memerlukannya, 
tak kan nak beri kepada semua wanita!

*Dicopy dari sini.



Saya doakan semoga awak berubah :))

Posted at 11:49 AM | 0 comments

Navigation


About Links Entries


Scream here



Credits

Penat-lelah by : Speaking Bunny
Basecode by : Alia L.Joe's
Tutorial : Jaja
Background : Encik Google

quotes for you


Sad Song